Liu sadamas aetakse endiselt fileeäri

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kala fileerides ei kasutata hoonet sihipäraselt, selgitas ­ 911 000 eurot andnud PRIA pressiesindaja ­Maris Sarv-Kaasik.
Kala fileerides ei kasutata hoonet sihipäraselt, selgitas ­ 911 000 eurot andnud PRIA pressiesindaja ­Maris Sarv-Kaasik. Foto: Tairo Lutter

Aasta alguses tuli päevavalgele, et kalafileeäri Liu sadamas on reeglitevastane, sest ligemale miljon eurot maksumaksja raha oli mittetulundusühingutele antud hoopis rannakalurite räime külmutamiseks. Ettekirjutusest hoolimata ei ladustata kõige kibedamal püügiajal sadamas ­tänini ikka veel räime.

“Number üks artikkel on ikkagi värske filee. Külmutavad ainult hädaolukorras,” avaldas kohalik kalur Rannar Mango, kelle sõnutsi on kaluritel just praegu vaja saaki külmutada.

Kuigi Mango kuulub sadamates toimetavatesse mittetulundusühingutesse, ei saa ta püütut nelja aasta eest valminud hoones ladustada, kuna ühingute juhtfiguurid jätkavad majas oma fileerimisäri. “Ma tean, et nad toovad külmutatud kala üldse Venemaalt sisse,” märkis Mango.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles