Suvetöötajate pärast käib tihe rebimine

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elian Peets (esiplaanil) ja ­Helina Nõgesmaa on Pärnu Steffani pitsarestoranis suve­abilised juba teist aastat.
Elian Peets (esiplaanil) ja ­Helina Nõgesmaa on Pärnu Steffani pitsarestoranis suve­abilised juba teist aastat. Foto: Urmas Luik

Suvisel tööturul valitseb Pärnumaal olukord, kus eriti teenindussektoris on ametikohtade valik laialdane. Seetõttu on ettevõtetevaheline konkurents tihe, ometi hooajatöölistel valikuvõimalusi jätkub, ­otsitakse nii puhkuseasendajaid kui abikäsi suveks suureneva koormuse tõttu.

Steffani pitsarestorani juhataja Ave Kallaste sõnutsi alustasid nad suvetöötajate otsingutega märtsis. Algavaks hooajaks palkavad nad 60 töötajat, kellest enamik on juba leitud. Kokku töötab suvel Steffanis sadakond inimest, tema ütlust mööda oleks juurde tarvis veel seitset.

Suveks saavad neil tööd kokad, abikokad, nõudepesijad ja klienditeenindajad. Kõige raskem on juhataja väitel leida klienditeenindajaid, sest suveks avatakse palju söögikohti ja kauplusedki vajavad lisatööjõudu. “Kui palju Pärnus neid inimesi ikka on, kohti on nii palju,” nentis Kallaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles