Reiu sillalt alla hüpanud mehest teatanud kolmik peab mõneks ajaks trellide taha minema (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaatriga otsiti kadunut Reiu jõe suudmest Kesklinna sillani, üle vaadati jõe mõlemad kaldad. Otsiti Reiu jõe suudmest ülesvoolugi. Reiu jõe suudmes otsiti Simot sonariga.
Kaatriga otsiti kadunut Reiu jõe suudmest Kesklinna sillani, üle vaadati jõe mõlemad kaldad. Otsiti Reiu jõe suudmest ülesvoolugi. Reiu jõe suudmes otsiti Simot sonariga. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus tunnistas tänase otsusega süüdi kaks meest ja naise, kes esitasid häirekeskusele valeväljakutse, milles teatati Reiu sillalt vette hüpanud mehest, ja määras neile aresti.

39aastasele Jannole mõisteti karistuseks seitse, 27aastasele Simole kümme ja 53aastasele Annele viis ööpäeva aresti. Viimasele neist võimaldati arest ära kanda kahes osas. Kõigil tuleb karistus kanda juunis kindlatel kuupäevadel.

Selle aasta esimesel päeval sai häirekeskus teate sillalt vette hüpanud mehest, aga teade osutus valeks. Teo organiseerinud 27aastase ja 39aastase mehe ning 53aastase naise suhtes alustati väärteomenetlust.

Kohus arvestas, et isikud avaldasid kahetsust, teo toimepanekust on möödunud kuus kuud ja muid väärtegusid ei ole toime pandud. Seetõttu pidas kohus võimalikuks kohaldada arest allpool sanktsiooni keskmist. Rahalist karistust kohus ei määranud, kuna isikutel on varasemad trahvid tasumata.

Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Üllar Kütt ütles, et toime pandud teo motiive on raske mõista.

„Politseil, päästjatel ja ka meedikutel on vaja iga päev jõuda päriselt abi vajavate inimesteni. Kui inimene helistab mõne kahtluse puhul ja hiljem selgub, et lahti polnud midagi, pole see tahtlik valeväljakutse. Eriti kahetsusväärne on aga, kui operatiivteenistusel tuleb reageerida tahtlikult väljamõeldud sündmusele,“ seletas Kütt.

Häirekeskus sai 1. jaanuaril kell 17.17 teate Reiu sillalt vette hüpanud mehest. Teataja oli mehega kaasas olnud tuttav, kelle sõnutsi jättis 27aastane Simo dokumendid sillale ja hüppas sealt vette.

Meest otsisid sama päeva õhtul jõest nii päästjad kui politsei. Ka 2. jaanuaril otsis politsei meest jõel skuutriga ja kontrollis kaldaid, samuti uuriti jõge 3. jaanuaril sonariga. Simo telefon oli välja lülitatud, ta ei olnud läinud tagasi koju Pärnu ega ilmunud tööle.

Politsei otsis meest taga meedia vahenduselgi. 5. jaanuaril selgus otsingutega seotud toimingute tulemusena, et teade Reiu sillalt vette hüpanud mehest osutus valeks ja Simo leiti oma tuttavate juurest Pärnust.

Edasikaebeõigusest loobusid aresti saanud Janno, Simo ja kohtuväline menetleja, Anne kuulutamisele ei ilmunud. Kohtuotsuse edasikaebamise soovist on tal võimalik kohtule teatada seitsme päeva jooksul. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles