Pärnu kolledžit hakkab juhtima Garri Raagmaa

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Raagma.
Garri Raagma. Foto: Tartu Ülikool

Tartu ülikooli senat kinnitas täna oma Pärnu kolledži direktoriks regionaalplaneerimise dotsendi Garri Raagmaa, kes asub ametisse 1. juulil.

TÜ Pärnu kolledži direktori ametikohale oli kolm kandidaati: regionaalplaneerimise dotsent Garri Raagmaa, Innovation Procurementi juhtimiskonsultant Maritana Sedõševa ja kolledži praegune direktor Henn Vallimäe. Direktoriks pürginuid hinnanud komisjon tegi senatile ettepaneku teha valik Raagmaa ja Vallimäe vahel.

Komisjoni juhtinud sotsiaalteaduste valdkonna dekaani professor Raul Eametsa väitel olid kandidaadid võrdselt tugevad. „See, et senat hääletas Raagmaa poolt, ei ole väga üllatav, sest komisjon hindas kahe kandidaadi võimalusi suhteliselt võrdseks. Tõsi, natuke oli komisjoni sümpaatia Raagmaa poole kaldu, aga see vahe oli väga väike,“ selgitas Eamets. „Garri Raagmaa kasuks räägib kogemus samal ametikohal, visionääri ja kohaliku elu edendaja maine. Henn Vallimäe kiituseks tuleb öelda, et ta on suutnud kolledži finantsseisu kontrolli all hoida, arendada uusi õppekavu ja kolledžit kindlal käel juhtida. Ta on olnud hingega ameti juures ja esindanud kolledži huve valdkonna esindusorganites konstruktiivselt. Suur tänu talle sotsiaalteaduste valdkonna poolt!“

​"Finantsolukord on kehvakene, tuleb sellega tegeleda ja kõik variandid, mis seda parandavad on head. Samuti oleks abi mõlemale poolele koostöö arendamine kohalike omavalitsustega," rääkis vastne direktor Garri Raagmaa. Samuti näeb ta tulevikus rohkem koostööd arendusvallas ettevõtluse ja kolledži vahel, et tõsta toodete ja teenuste lisaväärtust. "Kuna Eesti ettevõtted peavad ajapikku tegema oma toodet ja teenust kallimaks ja keerulisemaks, siis on neil nii mõndagi ülikoolidelt selles vallas küsida. Kui me võrdleme Eesti firmasid Lääne või Põhjamaade ettevõtetega, siis nende arendustöö koostöös kõrgoolidega on proportsioodes erinev ja meil arenguruumi on. Usun, et ettevõtjad tulevad sellega üsna pea kaasa," ütles Raagmaa.

Akadeemilise taseme tõstmiseks tuleks Raagmaa hinnangul kaasata õppe- ja teadustöösse rahvusvahelisi külalisõppejõude ja  tihendada koostööd TÜ sotsiaalteaduste valdkonnaga. „Kolledž ei tohi olla koht, kust diplomi kergesti kätte saab,“ kinnitas ta.

Garri Raagmaa on kaitsnud 2000. aastal TÜs inimgeograafia erialal doktorikraadi ja töötanud samas lektori (1996–1997), teaduri (1998–2001, 2010–2011) ja dotsendina (2011. aastast siiani). Ta on olnud nelja doktorandi ja 12 magistrandi juhendaja, avaldanud 49 teaduspublikatsiooni, neist kümme viimasel viiel aastal. Raagmaa on olnud edukas teadusprojektide täitja ja taotleja. 1997. aastal oli ta Tapa linnapea ja aastail 2001–2009 juhtis samuti TÜ Pärnu kolledžit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles