Tööinspektsioon tuvastas nelja kontrolliga 11 rikkumist  

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni andmetel toimubki enamus ehitustöid tellingutel.
Tööinspektsiooni andmetel toimubki enamus ehitustöid tellingutel. Foto: Sander Ilvest

Tööinspektsioon kontrollis Pärnus ette teatamata nelja ehitusplatsi, kust leidis 11 rikkumist. Näiteks oli objektidel jäetud jala- või kaitsepiirded paigaldamata või töötasid ehitajad kiivrita.

Kogu Eestis avastasid inspektorid 79 ehitusobjektil 227 rikkumist. Kokku algatati seitse väärteomenetlust. Kontrollitud ehitusplatsidest 55-l toimus töö tellingutel, neist 30-l ei olnud kontrollitud tellingute korrasolekut. Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja sõnutsi on aga ehitussektori tööõnnetuste peapõhjus kõrgusest kukkumine, mistõttu tellingute korrasolek ja kontroll on eriti oluline.

„Tellingute montaaž peab käima kasutusjuhendi kohaselt ja monteeritud tellingute vastuvõtt tuleb dokumenteerida. Näiteks avastati Lääne-Virumaal ehitusplatsi kontrollimisel, et tellingutelt oli kaks ankurduspolti eemaldatud ja jäetud tagasi panemata. Sellise vea tagajärjel võivad tellingud ümber kukkuda,“ selgitas Oja.

Kolmandikul riigis kontrollitud ehitusobjektidest oli iganädalane üldkontroll tegemata. Töötervishoiu ja -ohutuse eest vastutav koordinaator oli määramata üheksal objektil ja 16-l ei täitnud ta oma tööülesandeid. Rikkumisi ei esinenud vaid kümnel protsendil kontrollitud objektidest.

Ehitussektor on kõrge ohuhinnanguga valdkond, kus alatasa juhtub tööõnnetusi, milles töötaja saab üliraskelt vigastada või hukub. Eelmisel aastal registreeriti ehituses 392 tööõnnetust. Seetõttu on sektor tööinspektsiooni teravdatud tähelepanu all.

Sihtkontrolli käigus külastati kõiki maakondi, välja arvatud Hiiu- ja Jõgevamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles