Leidlik idee osutus kaine peaga totraks

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simot ­otsiti Pärnu jõest kaks ja pool päeva. Mees ise oli samal ajal sõprade pool.
Simot ­otsiti Pärnu jõest kaks ja pool päeva. Mees ise oli samal ajal sõprade pool. Foto: Urmas Luik

Seltskond võttis Pärnus Saare tänava eramus parasjagu viina, kui ühel kamraadidest tuli geniaalne idee.

Hiljem selgus muidugi, et mõte oli üpris totter. Selleks ajaks oli alkohol jõudnud veres lahustuda. Aga oli juba hilja. Tegu oli tehtud.

Oli selle aasta esimene päev. Kell oli umbes 17.

Tööjaotus oli juba enne sihtkohta jõudmist paigas. Kõigepealt läks siis veel 27aastane Simo Nikolai purjutamise kohast kolme kilomeetri kaugusele Reiu sillale. Tema oli ühtlasi idee autor. Joomakaaslased ootasid autos.

Nii tippis 53aastane Anne Sagim oma telefoni 112 ja püüdis kõne vastuvõtjale midagi öelda. Järsku rebis toona 38aastane Janno Melts tal telefoni käest. “Anne pidi helistama, aga kuna ta oli veel rohkem joogine kui meie, helistasin mina,” põhjendas ­Melts neljapäeva hommikul kohtunikule.

Ohjad haaranud Melts teatas häirekeskusele, et mees jättis dokumendid Reiu sillale ja hüppas alla. Operatiivteenistused reageerisid suurimate jõududega. Väga ruttu jõudsid sireeni huilates sündmuspaigale päästjad, politsei ja kiirabi. Pimeduses pekslevad sinipunased valgussähvatused ei jäänud jaanuariõhtul inimestele märkamata. Ühismeedia lõi kihama.

Kolm olukorra põhjustajat olid selleks ajaks vehkat teinud. “Ainult kuulsin sireene,” meenutas Nikolai kohtusaalis.

Meest ennast otsiti kargest jõeveest aga terve õhtupooliku ja sellele järgnenud kaks päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles