Heiki Soodla: Palga pärast pole minu alluvad Soome läinud

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti päästjate varustuse ja tehnika olukord on praegu ­parem kui kunagi varem, arvab Heiki Soodla. Ta toob musternäitena Vändra ­komando, kus olemas koguni uus maja.
Eesti päästjate varustuse ja tehnika olukord on praegu ­parem kui kunagi varem, arvab Heiki Soodla. Ta toob musternäitena Vändra ­komando, kus olemas koguni uus maja. Foto: Mailiis Ollino

Lääne ringkonna päästjate tööd ja tegemisi on sügisest vedanud uus pealik. Heiki Soodla on hingelt läbi ja lõhki päästja, eraelust ta ajakirjanikuga parema meelega ei räägi. Kui uurida noorusaja kohta, vastab Soodla napisõnaliselt, et on sündinud Tartumaal ja lõpetanud Tabivere keskkooli, ja läheb sujuvalt üle mugavamatele teemadele.

On aga näha, et tööd teeb ta südamega, sellest vesteldes jutustab ta õhinaga, kuidas just tema juhitavas Lääne regioonis on päästeameti ja omavalitsuste koostööprojektis esimene maja tuleohutuks tehtud. Samal ajal räägib Soodla vaikselt oma kogemusest, kuidas motiveerida alluvaid ametisse jääma olukorras, kui nad tahavad mujale minna. Taas löövad päästjate pealikul silmad aga särama, kui ta meenutab, kuidas mitme aasta jooksul Jaapanis õppides erialateadmisi kogus ja neid kodumaale tõi.

Kuigi tegu ei ole Pärnumaa mehega, seob teda suvepealinnaga üht-teist. Näiteks toimetab üks südalinna populaarsemaid restorane Mum Cafe just Soodla ettevõttele kuuluvas hoones. Seda küllaltki kummalise hobi tõttu, millest ta aga pikalt rääkida ei soovi, mööndes vaid, et tegu on tõepoolest üsna ebatavalise ajaveetmisvormiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles