Juuksuriõppe algus Pärnus: palju leiutamist ja keemilist lokki

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvilisi uuele juuksuri erialale jagus. Õpinguid alustas 1997. aastal 17 noort, kelle seas neli noormeest.
Huvilisi uuele juuksuri erialale jagus. Õpinguid alustas 1997. aastal 17 noort, kelle seas neli noormeest. Foto: Erakogu

Kõik sai alguse sellest, kui toonane Pärnu linnavalitsuse noorsoonõunik Anneli Puudersell (nüüd Rabbi) mainis 1995. aastal, kui korraldas kutsekooli võimlas noortele infomessi, tollasele Pärnu kutsekeskkooli direktori asetäitjale Tiiu Orgveele, et tal on kõrghariduse kõrval juuksuri kutsetunnistus. Parasjagu loodi Pärnu maavalitsuse eestvedamisel Norra sõpruskooli abiga juuksuri õppeklassi. “Mind tuldi lausa koju otsima: puudu oli veel ainult juuksur, kellel oleks pedagoogiline kõrgharidus, ja mul olid juhtumisi mõlemad olemas. Ja ettevõtmine köitis mind, olin nõus,” lausus Rabbi.

Norrast olid Pärnu poole teel juba suured merekonteinerid juuksuriklassi sisustusega. Aega nappis, kõik tuli ehitada nullist. Rabbi käis Soomes Vaasa ametikoolis juuksuriõppega tutvumas, igakülgset tuge ja abi tuli Norrastki, kust saadeti näiteks eesti keelde tõlgitud õppekavad. Pärnu kutsekeskkool asus toona kesklinnas Pargi tänaval. “Sain ühe tavalise klassiruumi, lauad-toolid tõsteti välja, joonistasin kriidiga maha, kuhu miski tuleb ja nii see hoo sisse sai,” meenutas Rabbi.

Tegemist on 1998. aasta esmakursuslaste võistlus­tööga.
Tegemist on 1998. aasta esmakursuslaste võistlus­tööga. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles