Kalamehe kvartalis avanevad hoovid ja kodukohvikud

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhe kohvik eelmiselt Kalamehe pühapäevalt – Issi Burger.
Muhe kohvik eelmiselt Kalamehe pühapäevalt – Issi Burger. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna ­Kalamehe kvartalis uitajate ninna tungivad homme koogi- ja kohvilõhnad, sest taas toimub Riia maantee ja jõe vahele ­jäävas elamupiirkonnas kohalike elanike kogukondlik algatus – Kala­mehe pühapäev.

Kolmandat aastat avavad piirkonna asukad üheks päevaks kodukohvikud ja taaskasutuspoed, mõni hoov muutub nukuteatriks, teine hubaseks kontserdipesaks, kolmas aga restoraniks. Lapsed teevad äri mänguasjadega, samal ajal kui vanemad kulgevad ühest hoovikohvikust teise – kogu kvartal kihab, valitseb rõõmus ja mõnus meeleolu.

Toimub koogivõistlus, mis pühendatud imelisele rabarberile. Eelmisel aastal osutus õunakookide võistlus nii populaarseks, et sellega otsustati tänavu jätkata. Rabarberiküpsetised peaksid võistluskohta jõudma pool tundi enne keskpäeva, et tund hiljem saaks alata maits­mine ja rahva lemmiku valimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles