Nädalavahetus pakub elamuste ihkajaile tantsu

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajaka tantsijad keerutavad jalga ühtejärge 100 minutit.
Kajaka tantsijad keerutavad jalga ühtejärge 100 minutit. Foto: Erakogu

Nii täna kui homme on Pärnu väljakud ja kontserdisaalid tantsusõprade ja noorte päralt.

Rahvatantsuansambel Kajakas kutsub kõiki täna keskpäeval kesklinna Martensi platsile, et osa saada tantsumaratonist “EV 100 minutit tantsu”. Rahva ette astuvad 100 minuti vältel ühtejärge kõik Kajaka rühmad, keda juhendavad ansambli kunstiline juht Rita Mändla, Ulla Helin-Mengel, Ingrid Jasmin, Liis-Katrin Avandi ja Marko Sassjan.

Stsenaariumi autori Jasmini kirjelduse kohaselt on see läbiva süžeega maraton-kontsertetendus, mis ühtaegu näitab ansambli repertuaari ja pidutseb koos 100aastase Eesti Vabariigi, aga ka Läti ja Leeduga. Sestap on Kajakas kutsunud Pärnusse enda kõrval üles astuma Läti ja Leedu rahvatantsijadki.

Kontserdimajas astub täna 20. aastapäeva puhul üles tantsukollektiiv Pärlike ja külalistena esinevad Kajakas ja Sudarushki Pärnust, Akrida Tallinnast ja Sozvezdije Pihkvast. Homme annab samas kohas kevadise kontsertetenduse “Ehe Eesti asi” Laine ­Mägi tantsukool.

“Meil on valmis tehtud ­videosketšid näitlejatega ja otsime ehedat Eesti asja. Lavastatud on see “Mägi TV” telesaatena, mille saatejuht on Laine Mägi,” avaldas tantsukooliski tegev Jasmin.

Tervise kultuurikeskuses toimub homme Studio Happy Dancersi kevadkontsert, Martensi väljakul aga ootavad kaasaelajaid hulljulged noored tänavaspordivõistlusel ­Kevad Battles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles