Sauga tänavavalgustuse hange õnnestus

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustus.
Tänavavalgustus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kui märtsis kukkus Sauga aleviku tänavalgustuse uuendamise hange läbi, siis nüüd, mai keskel õnnestus hange edukalt lõpuni viia ja leping ootab allkirjastamist.

Plaani kohaselt demonteeritakse aleviku vanad valgustuspostid, lambid ja juhtmed ning asendatakse need uute kaablite ja valgustuspostidega. Kui praegu annavad valgust naatriumlambid, siis uued peaksid tulema leedtehnoloogial töötavad.

Märtsis selgus aga, et esimene hange kukkus läbi, kuna kõik pakkumised ületasid eeldatava maksumuse. Ehkki tingimustesse ei olnud maksumust kirjutatud: määratud oli vaid see, et hanke võidab parima hinna pakkuja.

Viimasel hankel tunnistati vastavaks kolm pakkumist. Esimene neist hinnaga 197 452 eurot kõrvaldati puuduliku dokumentatsiooni tõttu ja seepärast kuulutati võitjaks OÜ Kagu Elektri 208 174eurone pakkumine.

Sauga aleviku tänavavalgustuse renoveerimine

214 979 eurot on kogu projekti eelarve.

161 234 euroga toetab KIK.

125 valgustit vahetatakse välja.

70 protsenti vähenevad valgustuskulud.

Andmed: keskkonnainvesteeringute keskus (KIK)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles