Galerii: Saarde kaitsepäeval kõlasid lasud

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saarde kaitsepäev Lauri karjääri naabruses tõi kohale sadu uudistajaid ja tutvustas neid, kes tagavad meie turvalisuse. Eriti tõmbas huvilisi ligi Scoutspataljoni jalaväe lahingumasin, mis tegi näidissõitu ja millele ronisid nii poisikesed kui täiskasvanud mehed.

Soomuskooli instruktor veebel Kinsi jagas lahkelt seletusi küsijatele, kuid teadis, kustkohast läheb üle 30tonnise mürakaga tutvumise piir. Kaitseliit ja kaitsevägi tutvustasid oma igapäevavarustust, Saarde vabatahtlikud tuletõrjujad andsid lastele äraarvamiseks joonistuse, millel oli mitu ohtlikku tulekollet alates omapäi jäetud põlevast küünlast, ja seletasid põhjalikult, kuidas tuleb käituda.

Lääne prefektuuri politseinikud korraldasid võistlusi, andsid lastele lahendada ristsõnu ja Lõvi Leo kõndis platsil laste rõõmuks. Huvi tekitas ka politsei- ja piirivalveameti narkokoer.

Sisekaitseakadeemia tutvustas oma tegevust nagu MTÜ Eesti Naabrivalvegi. Kes tahtis, sellele kõneles-näitas politsei kriminalist oma töövahendeid ja võttis soovijailt sõrmejälgi. Aide autokooli abiga oli võimalik kogeda, milline tunne on olla katusele lennanud autos. Kärnataja motoklubi Võistest esitles oma kätega valmistatud mäkke tõusurattaid, MTÜ ESTSAR aga tutvustas kadunud inimeste otsimise varustust.

Peeti Saarde kihelkonna laskevõistlused, mille tulemused selguvad õhtuks.

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna naised pakkusid suppi ja õhust jälgis toimuvat droon, mille variante tutvustas kohapeal Eesti suurim droonipood.

Saarde kaitsepäeva korraldab MTÜ Marina Külakoda, tavaks kujunenud ürituse eestvedaja on Rauno Lensment. Osalejad ja uudistajad kiitsid erakordselt mitmekesist ettevõtmist, mis tõi tänagi turvalisuse eest seisjad lausa koju kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles