Martensi väljakul tantsiti riigi auks 100 minutit järjest

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maris Üürike

Rahvatantsuansambel Kajakas esines täna keskpäeval Pärnus Martensi väljakul tantsumaratoniga “EV 100 minutit tantsu”. Kohal olid Läti ja Leedu tantsijadki.

100 minuti jooksul astusid rahva ette ühtejärge kõik Kajaka rühmad, keda juhendavad ansambli kunstiline juht Rita Mändla, Ulla Helin-Mengel, Ingrid Jasmin, Liis-Katrin Avandi ja Marko Sassjan.

“Ilm oli ilus ja rahvast väga palju, meil läks üritus hästi korda ja oleme ülirahul,” lausus Jasmin pärast etendust. “Kõik toimis nii, nagu pidi, publikule meeldis ja saime väga palju positiivset tagasisidet.”

Esinejaid oli kohale tulnud kõikidest Balti riikidest, Lätist sõitis siia rahvatantsuansambel Gaida ja Leedust Spacierus. “Me tegime eelmisel kevadel ühisprojekti Läti, Eesti ja Leedu noortega, nüüd on nad meie sõprusansamblid ja tahtsid meie 100 minuti tantsumaratonil osaleda,” selgitas Jasmin. 

Pärast maratoni näitasid lõunanaabrid oma tantse. “Leedu rahvatants on hästi aristokraatlik ja hoopis teises võtmes kui Eesti oma. Ja Läti noored on tehniliselt väga tugevad tantsijad,” märkis Jasmin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles