Ohutuse asjatundjad õpivad Tootsis

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korstnapühkija jäi katusele kinni. Pääste, päästeamet.
Korstnapühkija jäi katusele kinni. Pääste, päästeamet. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Reedel toimus Pärnumaa koolide vaheline “Kaitse end ja aita teist” projekti lõpetav võistluspäev. Selgus, et kõige ohuteadlikumad noored õpivad Tootsi lasteaias-põhikoolis.

Paljudest praktilistest harjutustest ja ülesannetest koosneval võistluspäeval näitasid tootsilased oma häid teadmisi maanteeameti, Lääne-Eesti pommigrupi, häirekeskuse ja politsei- ja piirivalveameti tegevuspunktis. Nii tuli neile üldvõit.

Üldarvestuses teise koha saavutas Paikuse põhikooli ja kolmanda Kilingi-Nõmme gümnaasiumi esindusvõistkond. Samuti tunnustati valdkondade parimaid. 

Päästeameti teemapunktide võitja ja parim tulekustutaja oli Paikuse põhikool. Varbla koolis õpivad noored, kellel on põhjalikud teadmised liigsuhkrust, ja kõige paremini oskavad prügi sortida Audru kooli õpilased. Esmaabi osutamises ei olnud vastaseid Pärnu Kuninga tänava põhikooli õppuritele ja Euroopa Liitu tundsid kõige paremini Pärnu vabakooli noored.

Päästeameti ennetusosakonna nõuniku Piret Seire sõnutsi on koolituste eesmärk, et koolinoored oskaksid käituda ohuteadlikult ja oleksid valmis ohuolukorras õigesti tegutsema. Olgu see siis kas märkamine, teavitamine või esmaabi osutamine. “Oluline on, et noor saaks aru, et tema otsusest tegutseda võib sõltuda väga palju, vahel isegi kaaslase elu,” märkis nõunik.

“Kaitse end ja aita teist” projekt toimus Pärnumaal 12. korda. Selle raames õppeaasta jooksul toimunud koolitustel rääkisid valdkondade spetsialistid noortele esmaabi andmisest, liiklusohutusest, meelemürkide kahjulikkusest ja käitumisest õnnetuste korral. Lõppvõistlusest võtsid osa 23 kooli esindusvõistkonnad, kokku 207 osalejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles