Galerii: Kalamehe pühapäev meelitas pärnakad hoovikohvikutesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus juba tavaks kujunenud Kalamehe pühapäevale kogunes laadale ja hoovikohvikutega tutvuma sadu inimesi.

Kolmandat aastat avasid piirkonna elanikud üheks pühapäevaks kodukohvikud ja taaskasutuspoed, mõni hoov muutus nukuteatriks, teine hubaseks kontserdipesaks, kolmas aga restoraniks. Lapsed tegid äri mänguasjadega, samal ajal kui vanemad kulgesid ühest õuekohvikust teise – kogu kvartal kihas, valitses rõõmus ja mõnus meeleolu.

“Päev on seni väga kenasti läinud, rahvast on palju, julgen öelda, et kuni 1000 inimest on kokku tulnud,” sõnas üks korraldajaist Andra Kalda. Talle tuli üllatusena, et lisandunud oli hoovikohvikuid, mida eelmistel aastatel nii palju polnud. “Kõik on palju vaeva näinud, küll laudade kaunistamise, küll toitude ja kookide välimusega. On näha, et inimesed on hinge ja armastusega valmistunud,” jutustas ta.

Eelmisel aastal osutus õunakookide võistlus nii populaarseks, et sellega otsustati tänavu jätkata. Sel aastal pidid küpsetamisvõistlusel osalejad küpsetama aga rabarberikoogi. “Võistlus läks edukalt: meil oli 21 osalejat. Ja kui eelmisel aastal võitis 15aastane, siis sel aastal sai esikoha 13aastane koogimeister. Lapsed teevad vanematele ära,” naljatas Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles