Pärnu noorte kahepaat tuli EMil viiendaks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greta Jaanson oli üldarvestuses üheksas.
Greta Jaanson oli üldarvestuses üheksas. Foto: Roman Lutoškin

Eile lõppesid Põhja-Prantsusmaal Gravelines’is noorte Euroopa meistrivõistlused sõudmises. Eestlastest särasid enim Pärnu neiud Annabel Aron ja Grete Alttoa.

Aron ja Alttoa startisid naiste paarisaeru kahepaadil ja sõitsid avapäeval finaali vääriliselt. Eilsel lõppvõistlusel jäädi meistriks tulnud prantslannadele küll ligemale 15 sekundiga alla, kuid viies kohtki väärib märkimist. Esikolmikusse mahtusid veel Itaalia ja Venemaa esindus.

Pärnu sõudeklubi liige Greta Jaanson sõitis pühapäeval kaks sõitu. Esimeses, poolfinaalis jäi Jaanson viimaseks, esikohast lahutas teda natuke üle kaheksa sekundi. B-finaalis saavutas ta aga kolmanda koha, millega üldkokkuvõttes jäi üheksandaks. Euroopa meistriks krooniti A-finaalis hispaanlanna itaallanna ja šveitslanna ees.

Poiste paariaeru kahepaadil sõudnud Kristjan Lindsalu ja Joonas Toom läbisid päeva jooksul samuti kaks sõitu. Nii pool- kui B-finaalis tuli kuues koht, mis tagas eestlastele üldarvestuses 12. tulemuse.

Sõudjaid Prantsusmaal juhendada aidanud noortekoondiste projektijuhi Roman Lutoškini sõnutsi naastakse koju positiivses meeleolus. „Üks paatkond A-, teised B-finaalis – tuleb rahul olla. Kui peaksin hinde panema, siis annan viie,“ kalkuleeris Lutoškin.

Samuti arvas treener, et iga sõit andis väärt õppetunde. „Greta otsib oma teed ja peab veel taktikalises plaanis asju läbi mõtlema. Vaid kolm korda enne võistlusi ühistrenni teha saanud poisid läksid siin iga sõiduga paremaks ja näitasid sisu. Tüdrukute kahene üllatas kõiki,“ märkis Lutoškin.

Tänavuse hooaja proovikivi on augusti esimeses pooles noorte MM. Sinna on praeguseks kvalifitseerunud Jaanson, teistel seisab võitlus pääsmete eest ees.

„Tšehhi Racicesse sõidavad vaid mudelaja alistajad. Järgmine võimalus aegu sõita avaneb juunis Trakais. Kui seal ei õnnestu, saame katsetada kas Viljandis või Pärnus,“ avaldas Lutoškin tulevikuplaane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles