Pärnakad hakkasid joonistatud ülekäiguraja toetuseks allkirju koguma

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääma tänavale joonistatud ülekäigurada.
Rääma tänavale joonistatud ülekäigurada. Foto: Meelis Kalme

Eile öösel Pärnusse Rääma tänavale värvitud ülekäiguraja toetuseks loodi veebikeskkonnas Petitsioon.ee allkirjade kogumise kampaania, mille toetajad soovivad kingitud sebra asemele ehtsat vöötrada.

Lühikese ajaga oli üleskutsele käe alla pannud ligemale poolsada inimest.

Pärnu linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistus on lubanud, et ööpimeduses tänavale ilma loata maalitud ülekäigurada värvitakse üle, vältimaks jalakäijate ohtu panemist.

“Ametnikud oskavad ainult karistamisest mõelda. Nad ei suuda aru saada, et vöötrada sinna on vajalik,” seisab petitsioonis.

Rääma tänavale maaliti täismõõdus ülekäigurada, mille juurde oli kirjutatud “Palun, emme!”.

“Inimene, kes selle sebra joonistas, soovis ilmselt head, aga kui seal juhtub keegi auto alla jääma, pole see kindlasti tore,” ütles linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistuse liiklusspetsialist Tammela.

Liiklusspetsialisti sõnutsi on ülekäiguraja joonistaja rikkunud liikluskorraldusvahendi omavolilise paigaldamisega nii liiklus- kui teeseadust.

Joonistatud ülekäigurajale lähemad sebrad asuvad mõlemas suunas umbes 150 meetri kaugusel.

Tammela lisas, et linna liikluskorraldajad võtavad arutlusse, kas isetekkelise ülekäiguraja asemele maha märkida ametlik teeületuskoht.

“Kindlasti me kaalume seda, aga asjad ei saa käia nii, et hakkame iga tänavale joonistatud ülekäiguraja asemele õiget vöötrada tegema,” lausus Tammela.

Vahetult isetekkelise ülekäiguraja juurde jääva maja omanik arvas, et sebra seadustamine pole eriti hea mõte. "Tänava ääres pargitakse autosid ja kui lapsed nende vahelt sõiduteele astuvad, on see ohtlik," põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles