Saarde kaitsepäeval võeti lastelt sõrmejälgi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemkriminalist Aleksandr Kononov näitas, kuidas võetakse sõrmejälgi ja rääkis eksperdi töövahenditest.
Vanemkriminalist Aleksandr Kononov näitas, kuidas võetakse sõrmejälgi ja rääkis eksperdi töövahenditest. Foto: Urmas Luik

Saarde kaitsepäev Lauri mäel ja karjääris oli nii põnev ja mitmekesine, et tulipalaval laupäeval jätkus tegevust väikestele ja suurtele. Mõnigi tarkus jäi uudistajatel kahe kõrva vahele pidama neilt, kes tagavad meie igapäevast turvalisust.

Eriline tõmme oli Scoutspataljoni jalaväe lahingumasinal, mis tegi karjääri serval näidissõitu nii sujuvalt ja kiiresti, nagu ei kaalukski see mürakas üle 30 tonni. Platsil ronisid masinasse poisikeste kõrvale vanemadki inimesed, kellele soomuskooli instruktor veebel Kinsi jagas seletusi.

Kaitseväe ajalooliste ja kasutuses teenistusrelvade väljapanekus oli ­tulevaste kaitseväelaste suurim huviobjekt kuulipilduja. Kaitseliit oli välja sättinud seljakoti sisu ja vormirõivastuse ja Kikepera malevkonna liikmed vastasid uudistajate küsimustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles