Kalamehe koogivõistluse võitsid õde-venda

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehe koogivõistluse üks võitjaist Annabel Preis (vasakult teine) koos žüriiliikmete Ragne Värgi, Lia Virkuse, Rainer Aaviku ja Andra Kaldaga.
Kalamehe koogivõistluse üks võitjaist Annabel Preis (vasakult teine) koos žüriiliikmete Ragne Värgi, Lia Virkuse, Rainer Aaviku ja Andra Kaldaga. Foto: Erakogu

Pärnus juba tavaks kujunenud Kalamehe pühapäevale kogunes laadale ja hoovikohvikutega tutvuma sadu inimesi. Tänavugi toimus koogivõistlus, mille panid kinni koolilastest õde-venda.

Kolmandat aastat avasid Kala­mehe tänava piirkonna elanikud üheks päevaks kodukohvikud ja taaskasutuspoed, mõni hoov muutus nukuteatriks, teine hubaseks kontserdipesaks, kolmas aga restoraniks. Lapsed tegid äri mänguasjadega, samal ajal kui vanemad kulgesid ühest õuekohvikust teise – kogu kvartal kihas, valitses rõõmus ja mõnus meeleolu.

Üks korraldajaid Andra Kalda rääkis, et päev läks väga kenasti ja rahvast oli palju kokku tulnud, hinnanguliselt isegi tuhatkond. Talle tuli üllatusena, et lisandunud oli hoovikohvikuid, mida eelmistel aastatel nii palju polnud. “Kõik olid palju vaeva näinud, küll laudade kaunistamise, küll toitude ja kookide välimusega. Oli näha, et inimesed olid hinge ja armastusega valmistunud,” jutustas Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles