Tolmutõrje kilomeeter maksab üle 1000 euro

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruuskattega teed on tuhkkuivad ja auto ei paista aeglaselt hajuva tolmupilve seest väljagi.
Kruuskattega teed on tuhkkuivad ja auto ei paista aeglaselt hajuva tolmupilve seest väljagi. Foto: Silvia Paluoja

Maikuivus on toonud kruusateede lähedusse jääjate kaela korduvmure – tolmu, mis tuuletu ilmaga püsib kaua õhus, ei lase hingata ja katab aia halli korraga. Paraku ei saa sellistel teedel tolmu tõrjuda, sest kasutatav aine mõjub vaid niiskele pinnasele laotatuna. Ja maanteeamet ei paigalda tolmu vähendamiseks kiiruspiirangu märke. Selles teadmises on vastus Lääneranna valla Kinksi küla elanikele, kes jäävad Tuhu maastikukaitsealale viiva tihekasutusega tee äärde.

Pärnu maakonna piiri Lihula ja Hanila võrra suurendanud Lääneranna vallas on abivallavanema Martin Tee sõnade järgi 400 kilomeetrit kruuskattega vallateid.

“Tolmutõrjet tehakse eeskätt nendel teelõikudel, mille vahetus läheduses asuvad elumajad. Oleme tänavu tolmutõrjet teinud ja mõningates kohtades teeme veel,” kinnitas Tee. “Asjade korraldamine võtab oma aja, kuid saame hakkama. Kulud on praegu suurusjärgus 5000 eurot.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles