Soomaa rahvuspark tähistab juubelit kohvikutepäeva ja kontserdiga

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa rahvuspark.
Soomaa rahvuspark. Foto: Mailiis Ollino

Soomaa rahvuspark tähistab 25. aastapäeva kohvikutepäeva ja kontserdiga ning kutsub sel puhul kõiki loodusesõpru külla.

3. juunil, pühapäeval avab Soomaa kogukond uksed ja kutsub kohtadesse, kuhu tavapäraselt ei pääse.

“Soomaad kui väga hõreda inimasustusega piirkonda tuntakse enim just viienda aastaaja, kevadise suurvee järgi. Põnevat avastamist leidub aga rahvuspargis ka muul ajal, seetõttu kutsumegi siinseid soid, metsi ja piirkonna kultuuripärandit avastama suve hakul,” lausus Sandra Urvak, Soomaal tegutsev keskkonnaameti kultuuripärandi spetsialist.

Pühapäeval on Soomaal avatud viis kohvikut talude ja Tipu looduskooli õuel, kus toidu kõrval pakutakse võimalust tutvuda kohaliku kultuuripärandiga töötubades.

Käära talu Sandra külas.
Käära talu Sandra külas. Foto: Sandra Urvak

Riisal on avatud piirkonna ajalugu ja elulaadi tutvustav näitus ning sõita saab kanuuga. Sandra külas avab uksed põline Soomaa talu, kus õnnestub õppida roosimise kudumistehnikat. Päev kulmineerub kell 17 Tipu looduskooli õuel algava kontserdi ja vestlusõhtuga, kus musitseerib ansambel Puuluup ning loodusest ja looduskultuurist kõneleb vanameister Fred Jüssi.

Kontsert on tasuta, üritust korraldab keskkonnaamet kohaliku kogukonnaga ja toetab keskkonnainvesteeringute keskus. Täpsemat infot leiab Soomaa rahvuspargi kodulehelt.

Samuti kutsub keskkonnaamet pildistama kogu aasta vältel Soomaa rahvuspargi loodust ja kultuuripärandit. Fotode postitamisel autori Facebooki või Instagrami tuleb lisada teemaviide #Soomaa.

Kõik 16. märtsist 19. novembrini postitatud pildid osalevad meeneloosides, mille auhinna pälvijad selgitatakse välja mai, augusti ja novembri lõpus.

Peaauhind võitjale ja tema viiele kaaslasele on matk keskkonnaameti retkejuhiga Karula, Soomaa või Vilsandi rahvuspargis. Selle võitja selgub kõigi pildistajate seast, kes märgivad fotole peale rahvuspargi teemaviite  #Keskkonnaamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles