Pärnakas kogus raamatusse Eesti kommimeistrid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Hedda Peet on koostanud raamatuid nii Pärnu kohvikutest, öö- kui valgetest majadest.
Hedda Peet on koostanud raamatuid nii Pärnu kohvikutest, öö- kui valgetest majadest. Foto: Urmas Luik

Oma Pärnu-teemaliste raamatutega linna kultuuripreemia pälvinud Hedda Peet on siinsete maiasmokkade ülestähendamise järel ühte raamatusse köitnud lood kogu Eesti šokolaadi- ja kommimeistrite kohta.

Eestis on kompvekke tehtud üle 100 aasta. Peale Tallinna ja Tartu valmistati maiust 1940. aastani väikelinnades, alevites ja külapoodides. Magusameistreid leidus eestlastest kreeklaste ja hiinlasteni, sortiment oli rikkalik ja toodangut eksporditi edukalt nii Euroopa riikidesse, Lõuna- ja Põhja-Ameerikasse, Aafrikasse kui Aasiassegi.

Peet esitleb raamatut koos erilise etiketiga šokolaadiga täna õhtul Pärnu keskraamatukogus.

Märksõnad

Tagasi üles