Toidupidude korraldajad arutavad, kuidas pärnumaist toitu populariseerida (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluministeerium valis Pärnumaa selleks aastaks Eesti toidupiirkonnaks. Foto on illustreeriv.
Maaeluministeerium valis Pärnumaa selleks aastaks Eesti toidupiirkonnaks. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa toidupidude korraldajaid oodatakse ülehomme Pärnumaa külastuskeskusesse, et jagada enne töist suvehooaega infot ja arutada, kuidas pärnumaiseid maitseid veel laiemalt tutvustada.

Maaeluministeerium valis Pärnumaa selleks aastaks Eesti toidupiirkonnaks. Toidupiirkonna tiitli puhul on siinsetel toidukultuuri eestvedajatel planeeritud mitu tegevust, kuidas kohalik toit paremini kohvikutesse, restoranidesse, poelettidele jõuaks või üldse rohkem tuntust koguks.

Neljapäeval kell 17 algaval kokkusaamisel räägitakse Pärnumaa maitsete plaanidest ja koostööst selle projekti raames.

“Pärnumaa maitsete aastal soovime tunnustada kohalikke toidutootjaid ja -pakkujaid piirkonna toidupärandi hoidmise ja säilitamise eest. Soovime väärtustada kohalikku toitu, suurendada selle kasutajaskonda ja tunnustada ettevõtjaid, kelle tooted on valmistatud kohalikku traditsiooni järgides või unikaalset retsepti kasutades,” ütles Pärnumaa toidupiirkonna projekti eestvedaja Kadi Elmeste.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles