Keskmine brutopalk püstitas maakonnas rekordi

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aknakoja juhataja ­Rainer Aru saab akende valmistamise asemel keskenduda firma juhtimisele, palgasurve tõttu ei ole töötajate leidmisega õnneks veel muret.
Aknakoja juhataja ­Rainer Aru saab akende valmistamise asemel keskenduda firma juhtimisele, palgasurve tõttu ei ole töötajate leidmisega õnneks veel muret. Foto: Urmas Luik

Statistikaameti eile avaldatud andmete kohaselt tõusis esimese kvartali keskmine brutokuupalk Pärnumaal mullusega võrreldes 68 euro võrra, 1014 euroni. Eelmisel aastal oli ­kasvutempo mõnevõrra kiirem, kuid paljudele töötajatele korvas selle tulu­maksureformi mõju.

Kõrvutades möödunud aasta esimese kvartaliga, tõusis maakonna keskmine brutopalk 7,2 protsenti. Siis samasugust ülevaadet tehes tõdeti, et kasv oli aastaga osutunud mõnevõrra kõrgemaks – 7,9 protsenti. Eesti Panga ökonomisti Orsolya Soosaare teatel peitus selle põhjus osaliselt miinimumpalga väiksemas tõusus võrreldes varasemate aasta­tega.

AS Pärnu REVi juhataja Andres Kesküla sõnas, et nende ettevõttes vaadatakse iga aasta alguses palganumbritele otsa ja tehakse vastavalt firma käekäigule otsuseid. Sellist asja, et igal aastal oleks määratud palgatõus nagu mõnes riigisektoris tema väitel seal ei ole. Ometi märkis Kesküla, et keskmine palk tema juhitavas ettevõttes on üldise statistikaga võrdne või natuke kõrgemgi, ja firmas kauem töötanud teavad, et töötulemusi hinnatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles