Lääneranna lõpetab mujal õppijate kulude tasumise

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne­ranna haridus- ja noorsootöökomisjoni aseesimehe Andres Hirvela (vasakul) arvates oleks volikogu pidanud arutama hoopis, millistel juhtudel ülejäänud valdadele siiski makstakse.
Lääne­ranna haridus- ja noorsootöökomisjoni aseesimehe Andres Hirvela (vasakul) arvates oleks volikogu pidanud arutama hoopis, millistel juhtudel ülejäänud valdadele siiski makstakse. Foto: Mailiis Ollino

Lääneranna vallavalitsus otsustas suurema kärata lõpetada mujal valdades õppijate koolitus­kulude kinnimaksmise, et säästa aastas kuni 75 000 eurot. Pärnu linn on praegu veel nõus omavalitsuste vahelist arvlemist jätkama, kuid ­ootab solidaarsust ja selgust.

“Seaduse järgi on Lääneranna vallal kohustus tagada kõigile vallas elavatele lastele lasteaia- ja koolikoht,” selgitas Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets. “Seda on vald ka teinud.”

Volikogu lähtus aga otseselt mullusest riigikohtu otsusest, mille alusel ei saa juhul, kui kohapeal koolikohti jagub, vallalt või linnalt nõuda raha mujal omavalitsustes õppivate laste eest. Kohtu hinnangul peaks sel juhul maksma hoopis Eesti riik. Kuid seni ei ole riik olukorra lahendamiseks samme astunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles