Galerii: Pärnu linna õpilasauhindade jagamine kontserdimajas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna jagati Pärnu kontserdimajas linna õpilaspreemiaid: aasta õpilase laureaatideks valiti gümnaasiumiastmes Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Liisamari Viik ja põhikooliastmes Mai kooli õpilane Henriete Toomlaid.

11. klassis õppiv Viik osaleb meelsasti aineolümpiaadidel ja tegeleb kunstiga. Muide, tema kujundas õpilasauhindade gala tausta, diplomid ja kutse.

Aktiivse tegevusega kaasneva koormuse kohta ütles Viik, et ehkki vahepeal läheb üsna kiireks, tuleb ta ikka toime. “Kuidagi ikka õnnestub, vanemad toetavad,” lisas Viik. Ja mõistavad sedagi, kui vahepeal on pingelisest õppetööst ja aineolümpiaadidest puhata tarvis.

Peale olümpiaadide on Viigil suurepärased tulemused kunstis. Tema töö märgiti ära rahvusvahelisel Lidice kunstikonkursil, noorte disainikonkursil Nodi saavutas neiu teise koha, Eesti Rahva Muuseumi võistujoonistamisel pälvis eriauhinna ja esikoha võitis Pärnu üldhariduskoolide kunstivõistlusel.
 

Gümnaasiumiastme aasta õpilase tiitli pälvinud Sütevaka humanitaargümnaasiumi 11. klassi õpilane Liisamari Viik.
Gümnaasiumiastme aasta õpilase tiitli pälvinud Sütevaka humanitaargümnaasiumi 11. klassi õpilane Liisamari Viik. Foto: Joosep Laik

Ühtlasi on Viik Ilon Wiklandi noore kunstniku preemia nominent. Samuti laulab ta kooli kooris ning tema kujundatud on Sütevaka koolisärgid ja eksliibrised. “Kunstioskuste ja huvitavate ideedega on ta alati olnud suureks abiks kooliüritustel. Tal on initsiatiivi, järjepidevust ja julgust algatada ja algatatut elus hoida,” iseloomustas Sütevaka humanitaargümnaasiumi direktor Andres Laanemets linnale esitatud aasta õpilase taotluses. “Liisamari on sõbralikkuse, tegutsemisrõõmu ja sihikindlusega eeskujuks nii eakaaslastele kui ka täiskasvanutele.”

Liisamari Viigi ainealased saavutused sel õppeaastal:

I koht ülelinnalisel ja -riigilisel kunstiolümpiaadil;

I koht emakeeleolümpiaadi piirkonnavoorus ja teine koht kogu riigis; 

I koht prantsuse keele olümpiaadil linnas ja II koht kogu riigis;

II koht ajaloo-olümpiaadi piirkonnavoorus ja II koht riiklikus voorus;

II koht lingvistikaolümpiaadi piirkonnavoorus.


Henriete Toomlaid õpib Mai Kooli 8.c klassis. Tubli õppetöö kõrval on tal ette näidata suur hulk saavutusi nii ülelinnalistel kui ka -riigilistel võistlustel. Sel aastal on need tulemused lausa aukartust äratavad: piirkondlikul loodusteaduste olümpiaadil esikoht, vabariigis 15. koht, mis tagas talle koha rahvusvahelise ettevalmistusega suvelaagris. 
 

Pärnu Mai kooli 8.c klassi õpilane Henriete Toomlaid, kes pälvis põhikooliastmes aasta õpilase preemia.

Urmas Luik


Peale olümpiaadide on Toomlaid osalenud eri võistlustel. Ta võttis osa riiklikust astronoomiavõistlusest Pulsar ja võitis 8.–9. klassi õpilaste seas. Väga edukalt läks tal matemaatikavõistlusel Känguru. Ta on esindanud kooli viktoriinil „Meie Pärnu“ (II koht), 8. klasside keemiaviktoriinil (I koht) ja 8. klasside füüsikaviktoriinil (III koht). 

Samuti osaleb ta aktiivselt keskkonnahariduskeskuse astronoomia- ja keemiaringis. Toomlaid käis preemiareisil CERNis, Euroopa tuumauuringute keskuses. CERNis kahepäevase programmi käigus valmistasid õpilased ise pilvekambrit.

Aasta õpilasi autasustati 300 euroga. Preemiaga koos anti üle linnavalitsuse tänukiri.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles