Endla Jazzklubis mängib bluusi Sawmill Roots Orchestra

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bluusibänd Sawmill Roots Orchestra.
Tartu bluusibänd Sawmill Roots Orchestra. Foto: Leif Laaksonen

Nädalavahetusel esineb Endla Jazzklubis Tartust pärit bluusibänd Sawmill Roots Orchestra.

Sawmill Roots Orchestra tänavuse debüütalbumi kohta kirjutab Hollandi muusikablogi Music That Needs Attention, et tegu on eriti hästi õnnestunud kombinatsiooniga Mississippi deltabluusist ja New Orleansi džässist, Saksa ajakiri Global Music Magazine aga väidab koguni, et Tartu ansambli muusika on päris uut, senikuulmatut tüüpi bluus: “ebatavaline, lahe, radikaalselt svingiv”.

2017. aasta veebruaris esimese kontserdi andnud kvartetti kuuluvad Aveli Paide (klarnet), Aigor Post (trompet), Raul Terep (trummid) ja Andres Roots (slaidkitarr).

Roots, kelle sulest pärineb lõviosa ansambli repertuaarist, valisid Briti raadiojaama Severn FM kuulajad tänavu jaanuaris aasta bluusimeheks. Tema album “Winter” püsis  mullu talvel kaks kuud Ühendkuningriigi ja Prantsusmaa bluusiraadiote enimmängitud  plaatide edetabelites ja tema 2016. aasta LP “Roots Music” tunnistati Eestis Kuldse Plaadi vääriliseks.

Roots ja Terep on eri bändides koos mänginud 15 aastat, tuuritades nii Baltikumis, Skandinaavias kui ka Suurbritannias. Sawmill Roots Orchestra on juba üles astunud bluusifestivalidel Sundays Blues Festival (Riia), Tartu Bluusikuu (Tartu) ja UnderGround Blues (Põlva), samuti näiteks rahvusvahelisel kirjandusfestivalil Prima Vista, kus saadeti Buster Keatoni tummfilme. Jämmida ja lava jagada on tartlased jõudnud selliste rahvusvaheliste artistidega nagu Dave Arcari (ÜK), Black River Bluesman (Soome), Steve Lury (ÜK), Ismo Haavisto (Soome), L. R. Phoenix (ÜK) ja Robert Johnson (USA).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles