Maarja-Magdaleena gild korraldab lasterikastele peredele töötoad

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Magdaleena gild Pärnus.
Maarja-Magdaleena gild Pärnus. Foto: Urmas Luik

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva kingitusena korraldab Maarja-Magdaleena gild lastekaitsepäeval tasuta õpikojad Pärnu linna lasterikaste perede võsukestele.

Gildi tegevjuhi Tiina Viira sõnutsi on 25–30 last vanematega kutsutud sealsesse ärklisaali tegusale ja meeleolukale päevale. Töötoas osalejad valmistavad “EV 100” logoga rinnamärke endale ja teistele kinkimiseks. Tegevjuht lisas, et samuti saab meisterdada muid meeneid, aga need jäävad kohapeal üllatuseks.

Gildi eesmärk on peale heategevuse tutvustada Maarja-Magdaleena gildi maja, et taaselustada unustuse hõlma jäävate käsitöömeistrite oskusi. “Tuletame meelde praktilisi oskusi ka humoorikas võtmes ja hoiame seeläbi püsivana kogukonna huvi loometöö väärtustamise vastu,” selgitas Viira.

Maarja-Magdaleena gild on avatud loome- ja kultuurikeskus, mis ühendab Pärnu kunstnikke ja käsitöömeistreid, kelle käe all valmib hea eesti käsitöö ja hingega tehtud tarbekunst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles