Sindi vabatahtlikud saavad uue päästeauto

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Päästeamet

Autod võõrandatakse konkursiga, kuhu said esitada põhjendatud taotlusi kõik priitahtlikud päästekomandod, kellel on päästetööalane koostööleping päästeametiga.

Komandosid valides otsustati eri kriteeriumide alusel. “Väljasõitude statistika. Arvestati hoonetulekahjude, veeõnnetuste ja liiklusavariidega, kuhu vabatahtlik jõuab esimesena kohale. Samuti arvestuslik elanike arv piirkonnas, kuhu vabatahtlik jõuab esimesena kohale, ja auto garaaži olemasolu,” loetles asutuse pressiesindaja Riin Oeselg.

“Võõrandatavad masinad on nüüdisaegsed ja aitavad vabatahtlikel komandodel pakkuda oma kogukonnas tõhusamat päästet ja paremini panustada ennetusse,” rääkis päästeameti nõunik Mart Haljaste.

Praegu on priitahtlike autode keskmine vanus 35 aastat, võõrandatavatel põhiautodel aga 19,5 aastat.

Päästeameti partnerid on ligikaudu 120 vabatahtlikku päästekomandot, kelle autopark vajab tänapäevastamist. 2017. aastal soetas päästeamet Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi rahastusel 46 põhiautot, 26 paakautot, 14 paakkonteinerit, kaheksa konteinerautot ja kolm maastikusõidukit, millest tulenevalt vabaneb kutselises päästeteenistuses käitusaja ületanud arvestatav hulk päästeautosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles