Narma tabas kahepoolsete vaipadega kümnesse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Lähtume tootekujunduses kliendi ­eelistustest,” ütleb Narma kogenud ­di­sai­ner ­Monika Järg.
“Lähtume tootekujunduses kliendi ­eelistustest,” ütleb Narma kogenud ­di­sai­ner ­Monika Järg. Foto: Urmas Luik

Kui Narma vaibavabriku laost mullu väljasaadetud põrandakatted üksteise järel maha laotada, ulatuks mustriline pael tootmiskohast ­Lihulas Läti piirini Iklas ehk oleks ligemale 120 kilomeetrit pikk. Sellise piltliku arvestuse teeb OÜ Narma juhatuse liige, Valgetähe V klassi teenetemärgi kavaler Janek Vipre, kes pälvis presidendilt tunnustuse ettevõtluse ja kohaliku elu edendamise eest.

Oma sünnilinnas hakkas Tallinna polütehnilises instituudis ehk TPIs puidutöötlemise eriala lõpetanud Vipre vaibatöösturiks enda jutu järgi perekondlike sidemete tõttu ettevõtte loomise esimesest päevast. Narma kudus tekstiilitööstuse jääkribadest puuvilla­vaipu, mida ääristasid narmad. Sellest tulenebki firma suupärane ja rahvusvaheliselt tuntud nimi ja kuulsus ainulaadsete newWeave®- (registreeritud kaubamärk) ehk kahepoolsete mustrivaipade tootjana. 2011. aastal pälvis väikelinna vabrik kohapeal väljatöötatud ja patenditud eri­pära eest Saksamaal välja antava maineka tooteauhinna Red Dot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles