Andres Herkel: Ettevõtjate ideid ei pea pimesi tervitama

Andres Herkel
, riigikogu liige, Vabaerakonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Andres Herkel usub, et 28 ettevõtjat ühendasid jõud mõttevahetuse tekitamiseks ja soovist, et midagigi liikuma hakkaks.
Vabaerakonna esimees Andres Herkel usub, et 28 ettevõtjat ühendasid jõud mõttevahetuse tekitamiseks ja soovist, et midagigi liikuma hakkaks. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kui 28 ettevõtja toel välja käidud riigireformi sihtasutuse loomine oleks päevakorral riigi raha eest, võtaksin kahe käega peast kinni ja ütleksin, et nii ei tohi avalikku raha kasutada. Sel on oht jääda järjekordseks eikuhugi ­viivaks algatuseks, mis annab teoreetikutele tööd, kuid mis ei pruugi sihile viia. Kuna aga lugupeetud kodanikud panustavad sihtasutusse isiklikku raha, siis väärib samm austust.

Enamasti tuleb nõustuda olukorrahinnanguga. Elanikkond väheneb ja vananeb, peagi ei jaksa me nii kallist riiki üleval pidada. Samuti on riigi­masin muutunud väga täitevvõimukeskseks ja tasakaal on paigast ära.

Mis puudutab konkreetseid sihte ja probleemiasetusi, tuleks neid hinnata kahest vaatevinklist. Esiteks kas kõik probleemid on kandva tähendusega ja teiseks kas pakutud lahenduseni on võimalik jõuda? Võin vaid oletada, et neid küsimusi esitades ei pruugi ka allakirjutanud ise sugugi samal arvamusel olla, pigem ühendati jõud selleks, et tekiks mõttevahetus ja midagigi liikuma hakkaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles