Päästeamet: Kõikjal Eestis on keelatud metsas lõket teha

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleohu indeks seisuga 30.05.2018.
Tuleohu indeks seisuga 30.05.2018. Foto: Riigi Ilmateenistus

Tänasest algab kogu Eesti territooriumil suure tuleohuga aeg, mil on keelatud metsas tuld teha.

Varasematel aastatel on päästeamet suure tuleohuga aja välja kuulutanud piirkonniti. Tänavu on olukord väga tuleohtlik kuuma ja kuiva ilma tõttu aga kõikjal.

Inimestele seab tuleoht lisapiirangud metsas tegutsemisel. „Suure tuleohuga ajal on keelatud metsas suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine, sealhulgas selleks ette valmistatud kohas,“ sõnas päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. Päästeametile tähendab praegune aeg kõrgendatud tähelepanu pööramist inimeste käitumisele looduses.

Päästeamet tuletab meelde, et tulekahju on kergem ennetada kui kustutada.

“Palume mootorsõidukiga looduses sõitmist vältida, auto tuleks parkida mittesüttivale pinnasele ja mitte sõita ATVga turbasel pinnal,” toonitas Tammearu. “Auto väljalaskesüsteem võib kuiva looduse süüdata ja ATVga turbapinnal sõites koguneb turbamulla tolm sõiduki summutile, selle kuumenedes ja tagasi maapinnale kukkudes võib puhkeda tulekahju. Mõtlematu tegevuse tagajärg haarab suure hulga päästeressursist ja halvendab tuntavalt ülejäänud päästeteenuste kättesaadavust elanikele.”

Looduses valitseb praegu kõrge temperatuuri ja sademete puudumise tõttu äärmiselt suur tuleoht, igasugune tuletegemine tekitab põlenguohu või põhjustab tulekahju metsas või maastikul.

Loe kuidas käituda maastikutulekahju korral nii kodus olles kui maastikul viibides.

Alates 31.05.18:

  • Suure tuleohuga ajal on keelatud metsas suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine, sealhulgas selleks ette valmistatud kohas.
  • Mootorsõidukiga looduses sõitmist tuleks vältida ja auto parkida mittesüttivale pinnasele.
  • ATVga sõitmist tuleks vältida turbasel pinnasel.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles