Pärnumaale jõudsid esimesed jutupeatused

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukokku jõudnud esimesed jutupeatuste sildid.
Pärnu keskraamatukokku jõudnud esimesed jutupeatuste sildid. Foto: Pärnu keskraamatukogu

Eesti Vabariigi juubeliks on tuul üle Eesti pillutanud 100 lehte sõnumitega Eesti kirjandusest, mille esitajad on Eesti kultuuritegelased ja milles on kasutatud ka vanu salvestisi. Näiteks Pärnumaal loeb ühe jutupeatuse teksti näitleja, lavastaja ja poeet Juhan Viiding ehk Jüri Üdi.

Tegemist on Tartu linnaraamatukogu algatatud ettevõtmisega, mille käigus paigaldatakse valitud kirjandusteostega seotud paikadesse üle kogu Eesti 100 silti. Jutupeatus on kingitus Eesti 100. aastapäevaks. Nutiseadme omanikud saavad QR-koodi abil avada veebirakenduse ja tuntud näitlejate esituses teose katkendit või luuletust kuulata.

Pärnumaal asuvad peatused näiteks Pivarootsis, Lihulas, Kihnul, Kilingi-Nõmmel, Nigula looduskaitseala lähistel. Siinsete jutupeatuse sildid loodab Pärnu keskraamatukogu üles saada juuni esimeste nädalate jooksul.

Jutupeatuste Eesti kaart.
Jutupeatuste Eesti kaart. Foto: Http://www.jutupeatus.ee

Siltidel on ka sõnumite taust: autori nimi, katkend või luuletus ja teos, kust see pärineb. Kõik sõnumid ütlevad midagi nendega seotud paikade kohta. Kuna tegu on riigi juubeliks loodud projektiga, on jutupeatusigi 100.

Vaadake jutupeatuste interaktiivset kaarti SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles