Elina Nechayeva avab Pärnu muusikafestivali

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Nechayeva Eesti Laulul.
Elina Nechayeva Eesti Laulul. Foto: Madis Sinivee

Augusti teisel nädalal rahvusvahelise klassikalise muusika festivalil Pärnus toovad kontserdid Neeme Järvi juhatamisel solistina lavale Nechayeva ja toimub Jüri Reinvere orkestriteose maailma esiettekanne.

Lõppkontsert avab aga Paavo Järvi Eesti festivaliorkestri välisturnee, kus antakse “Eesti 100” kontsert mainekal BBC Promsil Londonis.

Neeme Järvi mullusel Pärnu Muusikavestivalil kontserti juhatamas.
Neeme Järvi mullusel Pärnu Muusikavestivalil kontserti juhatamas. Foto: Kaupo Kikkas

Pärnu muusikafestivali kunstilise juhi Paavo Järvi sõnutsi on Eesti 100 aasta juubeli tähistamine suvises Pärnus sümboolne nii riigile kui ka Järvide perele. “Enne riigist lahkumist, aastal 1980 kogunes meie perekond siin igal suvel,” ütles Paavo Järvi. “Samuti on märgilise tähendusega, et Eesti iseseisvus kuulutati välja just Pärnu Endla teatri rõdult. Muusikafestival on võimalus pöörduda juurte juurde, tutvustada väliskülalistele meie riigi kultuuri ning inspireerida ja toetada järgmiste põlvkondade muusikuid.”

Pärnu Muusikafestivali kunstiline juht Paavo Järvi mullusel festivalil kontserti juhatamas.
Pärnu Muusikafestivali kunstiline juht Paavo Järvi mullusel festivalil kontserti juhatamas. Foto: Kaupo Kikkas

Muusikafestivali avakontserdil 5. augustil Pärnu kontserdimajas esitab Tallinna kammerorkester Neeme Järvi juhatamisel Heino Elleri viis pala keelpilliorkestrile ja Rudolf Tobiase nokturni. Solistina astub üles Nechayeva.

13. augustil astub EFO Eesti esimese orkestrina üles maailma kõige mainekamal klassikalise muusika festivalil BBC Proms. Üle 5000 kuulajat mahutavas Londoni Royal Albert Hallis tuleb ettekandele Pärdi kolmas sümfoonia- ja Edvard Griegi klaverikontsert Khatia Buniatišvili soleerimisel ja Sibeliuse viies sümfoonia. “Pärast BBC Promsi jätkame turneed, esinedes Euroopa ühes uuematest kontserdimajadest Hamburgis Elbphilharmonies,” sõnas Paavo Järvi.

Muusikafestival on Eesti üks hinnatumaid klassikalise muusika festivale, mis kasvab olulisemaks orkestrifestivaliks kogu Euroopas. Festival on toimunud aastast 2009 ja saavutanud kõrge taseme tänu Neeme Järvi ja festivali kunstilise juhi Paavo Järvi pühendumisele. Tänavuse Pärnu festivali meediapartner on Eesti Meedia. Festivali kava näeb SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles