Hinnad pidid tõusma, et hambaarstid hüvitisega kaasa tuleksid (2)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa kliinikuid liitus haigekassa hambaravihüvitisega selle aasta alguses, kui riik tõstis hinnakirjas teenuste hindu. Ülejõe Hambaravi ­juhataja Aivo Pilisneri sõnutsi neil ­hinnakirjaga probleeme polnud. Probleeme on pigem asutustel, kus teenused kallimad.
Suur osa kliinikuid liitus haigekassa hambaravihüvitisega selle aasta alguses, kui riik tõstis hinnakirjas teenuste hindu. Ülejõe Hambaravi ­juhataja Aivo Pilisneri sõnutsi neil ­hinnakirjaga probleeme polnud. Probleeme on pigem asutustel, kus teenused kallimad. Foto: Urmas Luik

Kui mullu oktoobri seisuga said täiskasvanud Pärnus hambaravihüvitist kasutada kaheksas kliinikus, siis nüüdseks on haigekassaga lepingu allkirjastanud 20 teenust osutavat asutust. Kokku on Pärnu maakonnas 37 hammaste ravimise loaga kabinetti või kliinikut.

Kui hüvitis 1. juulil 2017 kehtima hakkas, ei olnud hambaarstid teps mitte varmad sellega liituma. Põhjuseks tõid nad haigekassa kehtestatud liialt madalad piirhinnad. Käesoleva aasta alguses muutiski riik hinnakirja.

Omanimelise hambaravikabineti juhataja Miia Siilsalu märkiski, et sõlmis haigekassaga vastava lepingu aasta alguses, kuna hinnad muudeti vastuvõetavamaks. “Tehtud töö ja hinnad on nüüd rohkem proportsioonis, me ei saa sellest lepingust nii palju kahju enam ja inimestele annab hüvitis siiski natuke ikka juurde,” lausus Siilsalu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles