Sügisest alustab Pärnus uus õdede õpperühm

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Tamm on Pärnu haigla õppega rahul, sest see võimal­das tal ­olla osa meeskonnast.
Kaido Tamm on Pärnu haigla õppega rahul, sest see võimal­das tal ­olla osa meeskonnast. Foto: Urmas Luik

Enam ei ole vaja õeks õppida koolis kohapeal, sest seda saab teha Pärnu haiglas. Esimene rühm meditsiiniõdesid, kes said hariduse haiglas, lõpetas selle aasta veebruaris. Praegu omandab elukutset teine grupp ja juba sügisel avatakse järgmine õpperühm.

Kaido Tamm, kes töötas algul päästjana Häädemeeste komandos, tõdes, et huvi meditsiini vastu tekkis komandos. “Päästjad teevad palju koostööd kiirabiga, sealt tekkis huvi,” selgitas Tamm, kes selle aasta hakul lõpetas Pärnu haiglas õe eriala. “Kiirabitöö paelub mind rohkem.”

Esiti õppis Tamm seda eriala pool aastat Tallinnas. “Avastasin, et Pärnus on selline võimalus ja lasin ennast üle tuua,” rääkis Tamm, kelle pere ja töökoht asuvad samuti siin. Pärnu haiglas õppimise eelis oli tema sõnutsi veel see, et avanes võimalus tööd kõrvalt näha. “Oled õppimise ajal juba selles keskkonnas ja meeskonnas sees.” Näiteks korraldati ühiskülastusi eri osakondadesse, mis andis hea ülevaate ja pani varakult mõtlema töökoha valikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles