Algas ametlik rannahooaeg (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasest algas ametlik rannahooaeg, mil tööd alustas rannavalvegi.
Tänasest algas ametlik rannahooaeg, mil tööd alustas rannavalvegi. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi pärnakad on käinud supelrannas juba mõnda aega, algab ametlik rannahooaeg täna, mil tööd alustab rannavalvegi.

„Pärnu rand on valmis suvekülalisi võõrustama. Pingid, prügikastid ja kabiinid on paigas, rannaliiv sõelutud, enamik tualette avatud ja tänasest aitavad keskrannas suplejate ohutust tagada G4Si vetelpäästjad,“ rääkis linnavalitsuse heakorraspetsialist Piret Unn.

„Samamoodi kui eelmistel aastatel on suplusala piiratud poidega. Samuti on punaste poidega märgistatud surfi- ja suplusala vaheline piir,“ lisas Unn. 

Pärnu keskrannas töötab rannavalve 1. juunist 31. augustini. Keskrannas on turvatud ala küllalt lai, kuid siiski tuleb hoida oma kaaslastel, eriti lastel silm peal.

Veeohutuse kõrval juhib linnavalitsus tähelepanu heakorrale. Suitsetada ega klaastaaraga ei tohi rannaliivale minna. Kindlasti aga tuleks randa kaasa võtta veepudel, et vältida vedelikupuudust. 

Linnavalitsus tuletab meelde, et Pärnu kraanivesi on väga hea kvaliteediga ja kõlbab juua. Rannaparki on paigaldatud kolm veepüstikut, kus oma pudelid saab joogiveega täita.

Kraanist tulev vesi on Pärnu linna veevõrgu vesi, millega võib pesta nii käsi kui jalgu ja mida tohib juua. Veepüstikud paiknevad naisteranna sissepääsu lähedal parkla nurgas, Lehe tänava pikendusel rannahoone lähedal laste mänguväljaku ääres ja Side tänava pikendusel rannas asuva parkla kõrval. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles