Lääneranna vald sümboolikaga kimpus

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääneranna juht Mikk Pikkmets (vasakul) on seisukohal, et valla sümboolika kinnitamiseks piisab, kui saata see heraldikakomisjonile tutvumiseks. ­Riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed aga arvab, et vajalik on siiski komisjoni heakskiit.
Lääneranna juht Mikk Pikkmets (vasakul) on seisukohal, et valla sümboolika kinnitamiseks piisab, kui saata see heraldikakomisjonile tutvumiseks. ­Riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed aga arvab, et vajalik on siiski komisjoni heakskiit. Foto: Mailiis Ollino / Sander Ilvest

Haldusreformi käigus tekkinud Lääneranna vald on juba mõnda aega olnud kimpus omavalitsuse sümboolikaga. Kui jaanuaris tunnistas volikogu konkursi nurjunuks, sest ükski kavand ei saanud küllalt toetust, siis nüüd on konkursita laekunud uued kavandid, mis omakorda ei ole riigikantselei heakskiitu pälvinud. Vald leiab aga, et seda toetust ei ole üldse vaja.

Jaanuaris kirjutas Pärnu Postimees, et esimene ühendvalla sümboolikakonkurss kukkus läbi. Põhjusi oli valla avalike suhete spetsialisti Kristina Kuke sõnutsi mitu. Esiteks oli rahvahääletusel osalenute konkurss küllalt madal, samuti ei saavutanud ükski kavand hääletusel ülekaalu ega volikogu liikmete toetust.

Sestap läkski nii, nagu Kukk ­toona selgitas: vald võttis ühendust valitud kujundajatega, kes osalesid esimesel konkursilgi, ja palus neil esitada oma ettekujutuse valla sümboolikast. Kuke seletust mööda oli kunstnikele ette antud värvid – valge, sinine ja roheline – ja nõue, et kindlasti peab esindatud olema kotkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles