Kalev Vilgats: Rahapuu varjus

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Mai lõpus saime teada, et elu pole ­läinud ainult lõbusamaks ja paremaks, vaid oleme hakanud elama varasemast rikkamalt. Järelikult võime endale rohkem lubada. Statistikaamet lõi kokku selle aasta esimese kvartali majandusnäitajad, mille kohaselt jätkab brutopalk mühinal kasvu. Rahapuu mõnusas varjuvilus pole ükski kuumalaine ohtlik.

2018. aasta esimese kvartali brutopalk Pärnumaal ületas esimest korda 1000 euro piiri – 1014 eurot. Läinud aasta vii­mases kvartalis oli näitaja 946 ­eurot ehk kasv seega 68 eurot. On, mida üheeuroste kaupa hoiupõrsasse libistada!

Eesti keskmiseni on Pärnumaal kasvuruumi veel kõvasti, aga sellesse 1242 eurosse annavad tugeva panuse Tallinn, Harju- ja Tartumaa. Selliste rahanumbrite puhul meenub habemega ütlemine, et olemas on vale, suur vale ja sellele järgneb juba statistika. Elik mina ei ole siiani aru saanud, kust tuleb ­selline õnn meie õuele. Uurisin paljudelt sõpradelt-tuttavatelt, kas neile on palka juurde pandud. Ei olevat. Samuti polnud sõbrad kuulnud, et nende tuttavatele oleks küllusesarv avanenud. Pigem on nii, et paljudel aladel on palgatõus olnud kas tagasihoidlik või lausa olematu. Kes selgitaks, millistel elualadel peetakse Pärnumaal pidu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles