Spaas ainult alasti, väljas alati mütsita: praktika pakub üllatusi

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariliis Lillemets sooritas ärikorralduse praktika Maltal, kus hankis ürituste korraldamise kogemusi.
Mariliis Lillemets sooritas ärikorralduse praktika Maltal, kus hankis ürituste korraldamise kogemusi. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa õpilased ja õpetajad on sellel õppeaastal teinud hulga õpirännakuid välisriikidesse, kus peale praktika on õpitud tundma võõraid, vahel veidraidki kultuure. On riike, kus mütsikandmisele vaadatakse imelikult, või visatakse veekeskusest välja sellepärast, et seljas on ujumisrõivad.

Eili Pais ja Ellis Peets õpivad Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) müügikorraldaja erialal ja sooritasid välispraktika Hollandis Tilburgis. “Läksime keskastme juhi praktikale, kuid keelebarjääri tõttu me alati päris neid ülesandeid teha ei saanud,” rääkis Pais. Peets täpsustas, et pigem tuli osa ajast täita klienditeenindaja ülesandeid. “See oli siiski väga äge ja omamoodi kogemus,” tõdes ta.

Praktika tegid pärnakad linna peatänava kaupluses, mis müüs eri tarbeesemeid. Põhiliselt pidid nad abistama kliente müügi­saalis. “Samuti koostasime väljapanekuid, korrastasime nii ladu kui kauplust ja tutvusime põgusalt juhtimise poolega,” kirjeldas Pais tööülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles