Suvise Pärnu maiuspalad ooperigurmaanidele

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Frida ja Diego” tegevus toimub Mehhikos poliitiliselt rahututel aastatel 1939–1940, mil kunstnik Frida Kahlo võõrustas Vene revolutsionääri Lev Trotskit ja tema abikaasat.
“Frida ja Diego” tegevus toimub Mehhikos poliitiliselt rahututel aastatel 1939–1940, mil kunstnik Frida Kahlo võõrustas Vene revolutsionääri Lev Trotskit ja tema abikaasat. Foto: Vladimir Mayorov /Moskva Boriss Pokrovski nimeline kammermuusikateater

Juba enne, kui algavad 13. Pärnu ooperipäevad, avaneb suvepealinlastel võimalus nautida kodulinnas operetimuusikat, sest enne moskvalasi sõidab siia mitmeks päevaks etendusi andma Eesti rahvusoopergi.

Üle aasta toimuvad ooperipäevad on maiuspala ooperigurmaanidele: Eestisse jõuavad meie lavadel harva­esitatud või esimest korda etenduvad ooperid. Tänavune juulikuine peakülaline Pärnu kontserdimaja laval on Moskva Boriss Pokrovski nimeline kammermuusikateater, millest 1. juunil sai Moskva Suure Teatri filiaal.

Kammermuusikateatri lõi 1972. aastal nimekas Vene lavastaja Pokrovski ja see on tuntuks saanud nüüdisaegsete ooperite esmaesitajana Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles