Galerii: linnagaleriis avati imedemaa müsteerium

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Imedemaale kohaselt tegi Erik Alalooga täna õhtul Pärnu kunstisuve avamisel muusikat liikuvate hammasrataste, võllide ja muude vigurmasinatega. Imedemaast olid fantaasiat ja inspiratsiooni ammutanud suurel suvenäitusel osalevad kunstnikudki.

Kuraator Eveli Varik lausus, et mõte teemal „Alice Imedemaal“ Pärnu kunstisuve näitust teha on teda kummitanud juba kolm aastat, kuna see on ühtaegu paeluv ja mitte liiga abstraktne. Paljud osalevate kunstnike teosed ongi Variku palvel loodud justnimelt selleks näituseks ja erinevad väga: seente ja peetidega valgest tugitoolist unihiire unenäoni.

„Sel aastal oli teoseid tõsiselt raske üles panna, sest need tulid nii erinevad. Käisin tükk aega linnagalerii ruumides ringi, kuni teoseid lahti pakkides hakkasid eristuma mustvalged ja värvilised tööd. Nii hakkas kõik paika loksuma: mustvalged läksid üles kunstnike majja ja värvilised raekotta – ja kokku sai see ääretult kihvt,“ tõdes Varik.

Avamisel kinkis Varik Pärnu linnagalerii juhataja Alar Raudojaga lillad vihmavarjud neile inimestele, kes on juba viis aastat järjest Pärnu kunstisuvel osalenud.

Pärnu kunstisuve paralleelmaailmade müsteeriumi loomisele on andnud panuse kunstnikud Jüri Mildeberg, Ines Erlemann, Ilmar Kruusamäe, Üllar Varik, Tõnis Laanemaa, Kaija Kesa, Alar Raudoja, Maret Olvet, Lev Vassiljev, Kadi Kübarsepp, Ahti Seppet, Mattias Sonnenberg, Mall Nukke, Regina-Mareta Soonsein, Regina Lukk- Toompere, Aime Kuulbusch, Maria Kristiina Ulas, Pille Ernesaks, Albert Gulk, Kristi Leppik, Reti Saks, Tiiu Pallo–Vaik, Mara Ljutjuk, Tiiu Kirsipuu, Viivi Aavik, Kalli Kalde, Andro Kööp, Mihkel Vorsman, Ehalill Halliste, Riina Uisk, Ülle Laasma, Vello Lillemets, Urve Küttner, Karl-Kristjan Nagel, Mari Roosvalt, Eduard Zentsik, Priit Kõiv, Tuulikki Tolli, Raivo Kelomees, Stina Murakas, Tarmo Puudist, Katarina Meister, Lylian Meister, Hille Palm, Vilen Künnapu ja Mauri Gross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles