Neljapaat võttis Belgradis B-finaalis maksimumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõudmise lipulaevaks tituleeritud paarisaeru neljapaat Kaur Kuslap, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä eelsõidus.
Eesti sõudmise lipulaevaks tituleeritud paarisaeru neljapaat Kaur Kuslap, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä eelsõidus. Foto: Fred Killing

Serbias Belgradis sõudmise maailmakarikasarja avaetapil sai Eesti paarisaeruline neljapaat B-finaalis kindla esikoha.

Kaur Kuslap, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä asusid kolme paadi osavõtul B-finaali juhtima koha distantsi alguses ja ületasid lõpujoone ajaga 5.46,01, mis andis eestlastele seitsmenda koha ja ühe punkti MK-sarjas.  

Tšehhi paatkond kaotas eestlastele üle kuue, Ungari nelik juba üle tosina sekundiga.

A-finaalis võttis tugeva lõpuspurdiga esikoha Suurbritannia meeskond (5.38,86) Saksamaa ees (5.39,13). Kolmas oli Norra (5.41,65), neljas Poola (5.42,49), viies Holland (5.45,51) ja kuues Venemaa (5.46,45).

„Täna oli kobe ja ühtlane sõit, kus distantsi teine osa oli esimesest kiirem. Võtame võistluse positiivselt kokku, sest see oli sammuke edasi. Kui suure finaali aegu võrrelda, siis 6–7 sekundit tagasi võtta pole midagi müstilist,“ kommenteeris Eesti sõudekoondise peatreener Matti Killing kvarteti sõitu.

Tänase sõiduga alistati MMi mudelaeg. „Kiiruselt oleme eelmisest aastast veidi ees, aga ega sõudmises alati muutuvates ilmaoludes maksa aegu üle tähtsustada. 2017. aastal saime nii hea aja alles maailmameistrivõistluste finaalis. Nüüd läheme koju, arutame tulevikuplaane ja töötame tiitlivõistlust silmas pidades tugevalt edasi,“ märkis koondise peatreener.

Juba 29. juunil suunduvad sõudetipud Leetu Trakaisse, kus kavas on kõrgetasemeline Merevaigust Aeru nimeline regatt.

Killingu sõnutsi pole paremat võimalust tahta kui vaid 500 kilomeetri kaugusel maailma paremikuga mõõtu võtta. Nimelt on Leedu koondise mehedki platsis ja piike on plaanis hakata murdma nii paarisaeru kahe- kui neljapaatidel.

Tänavune MM toimub 9.–16. septembrini Bulgaaria sõudmise Mekas Plovdivis. Hooaja kulminatsioonile eelnevad muud olulised võistlused nagu juuli keskel Luzernis kolmas MK-etapp ja augusti alguses Šotimaal Strathclyde’is Euroopa meistrivõistlused.

Eesti koondise detailsemad plaanid peaksid selgeks saama juuni esimeses pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles