Fotod: mees loopis Endla teatri katuselt telliskive ja peksis hiljem autosid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval kella 22.20 aegu kiirustasid politsei, pääste ja kiirabi Pärnu Endla teatri juurde, kuna häirekeskus sai teate selle katusel toimetavast mehest. Tunnikese hiljem peksis sama mees Pärnu kesklinnas autosid.

Politseisse helistanud pealtnägija sõnutsi viskas mees teatri katuselt telliskive. "Kõndis katusel, oks laiali, ja loopis telliskive," sõnas pealtnägija. "Kui kogu kupatus (operatiivteenistused, L. H.) kohale jõudis, oli ta juba plehku pannud."

Teine pealtnägija rääkis, et enne katusele ronimist põlvitas mees tänaval ja plaksutas. "Mehe silmad olid suured. Tundus, et ta oli narkojoobes," lausus pealtnägija, lisades, et nägi meest katusel kaheksa minutit. "Ta viskas korstna katte alla."

Kella 22.15 ajal teatati politseile, et Pärnus asuva Endla teatri katusel on mees, kes loobib katuselt telliskive alla. Politsei saabumise ajaks oli mees katuselt alla tulnud ning kirjeldusele vastavat meest piirkonnast ei leitud.

Kella 23.10 ajal teatati häirekeskusele mehest, kellel on käes raudkang ja kes Pärnus Vee tänaval taob jalaga autot. Kohale läinud politseipatrull tabas 27aastase mehe isikukirjelduse järgi tänavalt ja toimetas ta esialgu kainenema ning hommikul viidi mees tervisekontrolliks haiglasse. Kui mees kinni peeti, siis raudkangi tema käes polnud.

Kontrollimisel selgus, et sama mees oli tunnikese varem ka Endla teatri katusel. 

Endla teatri direktori Roland Leesmendi sõnutsi pääses mees katusele tuletõrjeredeli kaudu. „See on meil ammune probleem, et teatud seisundis kodanikud tahavad kõrgemat vaadet nautida ja ronivad tuletõrjeredelit pidi katusele. Oleme varemgi selle tõttu politsei välja kutsunud,” märkis teatrijuht.

Leesmendi hinnangul on probleem muutunud nii tõsiseks, et teater peaks koos politsei ja päästjatega maha istuma ja mõtlema, kas tuletõrjeredelile ligipääsuga annaks midagi ette võtta. „Püstloodis redelil turnimine võib olla ohtlik ronijale endale. Katuselt võib ta ohustada teisigi inimesi,” põhjendas Leesment.

Eile hilisõhtul katusele roninud mees ei lõhkunud seal midagi ära. Leesmendi jutu järgi viskas ta alla vana ventilatsioonisüsteemi detaile.

Teatridirektor avaldas imestust, et luges katusele roninud mehest Pärnu Postimehest. „Hoone omanikule sellest sündmusest kummalisel kombel teda ei antud. Sain sellest teada ajalehest,” ütles Leesment. „Kui hoone omanikku oleks teavitatud, oleksid teatris valves olnud inimesed saanud reageerida ja fikseerida katusele ronija tegevust või aidanud politseid ja päästjaid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles