Raketid süütasid heinamaa

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikutulekahju kustutamine. Foto on illustreeriv.
Maastikutulekahju kustutamine. Foto on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Taevasse lastud raketid süütasid laupäeva õhtul Põhja-Pärnumaa vallas Tarva külas heinamaa.

Häirekeskus sai laupäeva õhtul kell üheksa väljakutse Tarva külla, kus põles umbes 400 ruutmeetrit vana heinamaad, mis oli süttinud kinnistu omaniku lastud rakettidest. Päästjad likvideerisid tulekahju veerand tunniga.

Eile õhtul kella poole kuue paiku teatati häirekeskusele, et samas külas põleb umbes hektari jagu turbaraba.

Päästjad kustutasid tulekahju kell 19.44.

Eelmisel neljapäeval hakkas kogu Eestis kehtima suure tuleohuga aeg. See tähendab, et looduses valitseb kõrge temperatuuri ja sademete puudumise tõttu äärmiselt suur tuleoht ja igasugune tuletegemine võib põhjustada põlengu.

Suure tuleohuga ajal on keelatud metsas ja maastikul suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkketegemine selleks ettevalmistatud kohaski. Päästeamet palub vältida mootorsõidukiga looduses sõitmist ja tuletab meelde, et auto tuleks parkida mittesüttivale pinnasele. ATVga turbasel pinnal  sõitu peaks vältima.

Täna Pärnumaal sadanud vihm valmistas päästjatele rõõmu, kuid tuleoht pole veel kadunud. „Et tuleoht väheneks, oleks vaja vihma paar päeva,” ütles Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits.

Riigi ilmateenistuse tuleohukaarti näeb SIIT

Käitumisjuhised metsa- ja maastikutulekahju korral leiab päästeameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles