Pärnu linn maksab taas loomestipendiumi

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks

Teist aastat järjest annab Pärnu linnavalitsus välja loomestipendiume, mille eesmärk on toetada ja väärtustada Pärnu linnas elavaid või tegutsevaid loovisikuid. 

Loomestipendium määratakse loomeinimesele, kes elab või tegutseb Pärnus või Pärnu heaks ja soovib luua teost, mis rikastab linna kultuuripilti. Stipendiumi võivad taotleda kõik kujutava või audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri erialal tegutsejad.

“Loomestipendium on ühekordne ja mõeldud kindla teose loomiseks. Aastas antakse välja kuni viis stipendiumi ja selle eraldamise otsustab linnavalitsus komisjoni ettepanekul. Stipendiumide suurus oleneb vastava aasta eelarvest. Sobivate kandidaatide puudumisel on linnavalitsusel õigus jätta stipendium välja andmata,” selgitas linnavalitsuse kultuuri- ja sporditeenistuse juhataja Andrus Haugas.

2018. aasta eelarves on loomestipendiumideks kavandatud 15 600 eurot.

Eelmisel aastal anti välja viis loomestipendiumi, mis läksid fotograafile ja kunstiõpetajale Andres Adamsonile, spordiajakirjanik Enn Hallikule, noorele maalikunstnikule ja illustraatorile Fred Kotkale, õpetajale, viiuldajale ja heliloojale Indrek Palule ja nüüdistantsu koreograafile, tantsijale ja tantsuõpetajale Külli Roosnale

Taotlused tuleb esitada Pärnu linnavalitsusele 20. juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles