Hajaasustuse programm on veel nädala avatud

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hajaasustuse programmi kaudu on toetust võimlalik kasutada, et vanad salvkaevud asendada puurkaevudega.
Hajaasustuse programmi kaudu on toetust võimlalik kasutada, et vanad salvkaevud asendada puurkaevudega. Foto: Arvo Meeks

Toetamaks hajaasustuse piirkonnas elavate perede elutingimuste parandamist, on esmaspäeva, 11. juunini avatud hajaasustuse programmi taotluste vastuvõtt.

Programmi eesmärk on tagada hajaasustusega alal elavatele peredele head elutingimused ja aidata kaasa elu püsimisele nendes piirkondades. Programmist toetatakse kodumajapidamiste vee- ja kanalisatsioonisüsteemi ja juurdepääsuteedega seotut. Juhul kui majapidamine ei ole elektrivõrguga liitunud, toetatakse autonoomse elektrisüsteemiga seotud toiminguid.

Projekti maksimumtoetus majapidamise kohta on 6500 eurot, mille hulka loetakse viiel eelmisel kalendriaastal saadud toetussummad.

Taotleja ja kaastaotleja oma- ja kaasfinantseering peab kokku moodustama vähemalt 33,33 protsenti projekti kuludest ja töid tohib alustada alles pärast seda, kui projekti suhtes on tehtud rahastusotsus ja toetuse saajaga sõlmitud toetusleping. Uuringud, projekteerimine, riigilõivud, notaritasud, teostusjoonised ja veenanalüüsid on mõnel juhul abikõlblikud enne lepingu sõlmimist.

Taotlused tuleb esitada elukohajärgsesse omavalitsusse ja neid hindab omavalitsuse moodustatud komisjon.

Lisainfo programmi ja taotlemistingimuste kohta leiab programmis osalevate valdade veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles