Jasmiin Üpraus kihutas Itaalias MMi hõbeda vääriliselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jasmiin Üpraus.
Jasmiin Üpraus. Foto: Erakogu

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv 17aastane Jasmiin Üpraus võitis Itaalias Olbias jetispordi maailmameistrivõistlustel naiste Ski Ladies GP1 klassi paralleelslaalomis rootslanna Emma-Nellie Ortendahli järel hõbemedali.

Pronksmedal riputati võitja kaasmaalanna Jonna Borgströmi kaela.

Rajasõidu MMi teisel etapil sai SW Energia tiimi esindav Üpraus kahe sõidu kokkuvõttes üheksanda tulemuse ja asub tiitlivõistluste edetabelis viiendal kohal.

MMi järgmised etapid sõidetakse septembris Hiinas ja novembris ja detsembris Araabia Ühendemiraatides.

„Viimase kolme nädalaga olen Itaalias maailma tippseltskonnas võisteldes saanud väga palju uusi kogemusi,“ rääkis Eesti noorim õrnema soo jetisportlane Üpraus. „MMi teisel etapil tuli ette katsumusi ja ootamatusi, kuid tänu neile olen järgmine kord targem. Treeningud läksid mul väga hästi, kuid ajasõiduga tuleb  natuke vaeva näha, et õige strateegia valida. Esimene sõit oli mul natuke õnnetu, kokkupõrge stardiringi lõpus saatis mu ujuma ja pidin jätkama viimaselt kohalt, kuid lõpuks suutsin kümnendana lõpetada. Teise sõidupäeva hommik oli paljulubav, treeningute ajal sõitsin välja sama aja meeste kiirematega. Sõit seevastu oli väga suur pingutus, kuna ettepoole rammimine nõuab lühikesel ja kiirel rajal väga palju vaeva. Viimases kurvis õnnestus mul veel ühest konkurendist mööduda ja seitsmendana lõpetada. Järgmised väljakutsed ootavad mind Eesti ja Läti võistlustel.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles