Kihnu Keretäüs vedas suu muigele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas teate, kuidas maitseb Sprattus sprattus balticus, mismoodi antakse kapteni suudlust või mida pannakse segamini pudru sisse? Vastust teavad need, kes käisid Kihnu esimesel kodukohvikute päeval Kihnu Keretäüs, mille külastajate hulka alles rehkendatakse ja selgub 16 kostitaja järjestus, kuid üle kõige on kostiliste rahulolu keretäiest.

Saare keskpaigas Linakülas rahvamaja hoovis avatud Vanakurasõmäe kostimaja pakkus kohalikele maitseelamuste kõrval vaimutoitu, naised õpetasid Kihnu tantse ja laulsid ning serveerisid segamini putru, milles on kartul, kruubitangud, pekitükid. Rahvamaja juhataja Veera Leas rääkis, et külaliste raamatusse kõik nime üles ei kirjutanud, aga arvestuse järgi külastas kostimaja 300–400 inimest. “Meie arutasime, et see oli väga hea üritus: kõik olid väga heatahtlikud, võõrad inimesed said taluhoovidesse ja elamist näha,” arutles Leas.

Lustlik lähenemine ilmestas Noodi talu kohvikut, kus pererahvas oli menüü kirjutanud noodipaberile. Selle koostamisel oli oma osa Pärnu Kalamajaka peakokal Erik Tammelehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles