Pärnu- ja Saksamaa ühiskoor tuleb kokku

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erhard Ohlhoff jagab end Pärnu ja Saksa koori vahel.
Erhard Ohlhoff jagab end Pärnu ja Saksa koori vahel. Foto: Urmas Luik

Pärnus elav sakslasest muusik Erhard Ohlhoff on asutanud siin segakoori, kus laulavad eestlased, kuid koor kannab saksakeelset nime: Singen Macht Spaβ ehk Laulmine Teeb Rõõmu. Nüüd toob Ohlhoff kolmele kontserdile – Pärnusse, Pärnu-Jaagupisse ja Audrusse – kokku nii oma Saksamaa kui Pärnu koorid ja kaasa löövad Audru segakoori lauljadki.

Mitmes Pärnumaa pillimeeste kollektiiviski kaastegev Ohlhoff möönis, et sõidab pidevalt Eesti ja Saksamaa vahet – Põhja-Saksamaal 1975. aastast tegutsenud Suurbrooki koori on ta juhatanud kümmekond aastat, Pärnu koor on alles hiljuti loodud.

Saksamaa koorilauljad on Ohlhoffi abiga valmistunud selleks, et oma emakeele, soome, vene, itaalia ja prantsuse keele kõrval siinseil kontsertidel eesti keeleski laulda. Pärnu koori liikmete seast leiab omakorda palju saksa keele õpetajaid.

Ohlhoff tõdes, et eesti õ ja r-i hääldamine on sakslastele raske, kuid kooliõpetaja kogemus aitab tal neid raskusi ühes lauljatega ületada.

Pärnumaast kustumatu mälestuse jätmiseks lubas Ohlhoff viia oma Saksamaa koori lauljad jalutuskäigule Tolkuse rappa. Paljud neist on Baltikumis esimest korda.

Kontsertidele on sissepääs prii ja annetus vabatahtlik, Eesti-Saksa ühiskoori kuuleb homme kell 19 Nooruse majas, seejärel Pärnu-Jaagupi rahvamajas ja Audru kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles